8 SESTAVIN ZA USPEŠNO PARTNERSTVO - 2. del

Zadnje štiri sestavine za uspešen partnerski odnos.


 

5. Seks: če si eden izmed tistih, ki pravijo, da seks v partnerstvu ni pomemben, spadaš v eno od sledečih dveh kategorij. V prvi kategoriji ste tisti, ki sploh ne seksate, v drugi pa tisti, ki imate zelo slab seks. Seks je izjemno pomemben v partnerstvu, saj se s pravim partnerjem povežemo čustveno, mentalno in fizično. Fizično se povežemo s seksom. Če čutiš pomankanje seksa ali je le-ta zelo slab, je res skrajni čas, da se s partnerjem/partnerico iskreno pogovorita o vajinih pričakovanjih, željah,…. glede seksa.

S teboj bom delila eno pomembno energijsko zanimivost glede seksa. Med seksom pride do izmenjave energije med partnerjema. Z osebo s katero seksaš si izmenjaš energijo, npr. če boš seksal/a z osebo, ki je depresivna,… se bo to čustvo preneslo nate. To je izjemno pomembno, v primeru stalne menjave spolnega partnerja, zato res pazi s kom seksaš, ker obstaja velika verjetnost, da boš nase navlekel/a ogromno enih energij, ki ne bodo vedno pozitivna.

6. Spoštovanje: partnerja se morata obvezno spoštovati, mislim, da je to osnova vsakega razmerja. Če imaš ob sebi osebo, ki te ponižuje, zmerja, zaničuje,… je to psihična zloraba. Vsaka vrsta zlorabe v razmerju je nedopustna in pika. Konstantno poniževanje, zaničevanje,… uničujejo tvojo samopodobo, samozavest in zelo negativno vplivajo na tvojo čustveno stabilnost.

7. Živi in pusti živeti: vsak izmed nas je prišel na planet Zemlja z namenom, da bo čim več stvari doživel, da se bo učil na lastnih napakah, da bo osebno rastel, da bo uresničeval svoje življenjsko poslanstvo, da bo užival,… Nekateri so na to pozabili in so svoje življenje položili v roke partnerja. Obstaja ogromno partnerskih zvez v katerih je en partner »diktator«, drugi pa »suženj«.

Diktator o vsem odloča, od tega kaj suženj sme in kaj ne, s kom naj se suženj druži, kako naj preživljata skupni prosti čas,… Diktator odloča popolnoma o vsem in sprejema tudi pomembne odločitve, ki zadevajo oba partnerja.

Če živiš v partnerskem odnosu z diktatorjem, ti priporočam, da ga takoj prekineš, ker tako razmerje ni zdravo ampak je toksično. V takšnem odnosu ne boš nikoli srečen/a. Pravi partnerski odnos je tak, da živiš svoje življenje in pustiš partnerju/partnerici, da živi svojega. Življenje je prekratko, da bi živel v partnerskem odnosu z osebo, ki te ne spoštuje, te ne upošteva, te ponižuje, ti uničuje samozavest,...

 

8. Ljubezen: zbudi v nas toliko različnih občutij, za katere sploh ne vemo, da obstajajo. Ko se zaljubimo začutimo metuljčke v trebuhu, skozi se bedasto smejemo, veseli smo, polni smo upanja in kar žarimo. Ljubezen je osnovna sestavina uspešnega razmerja.

Veliko ljudi je v razmerjih zaradi koristi, ki jih imajo od svojega partnerja, predvsem denarja. Takšna razmerja dolgoročno ne bodo delovala, to pa zato, ker niso osnovana na ljubezni. Ljubezen je izjemno močno čustvo, ki partnerja poveže na globoki ravni. Za ljubljeno osebo smo pripravljeni marsikaj narediti, tudi steči v gorečo hišo in jo rešiti. Ko si v razmerju z nekom, samo zato, da imaš od njega korist, te globoke povezanosti ni.

Ko iščeš partnerja ti priporočam, da daš prednost osebi, ki ti resnično prisluhne, te razume, spoštuje, ti pomaga v težkih situacijah, se nanj/o lahko vedno zaneseš,… ki je v osnovi tvoj/a prijatelj/ica. Z leti se ljubezen med partnerjema transformira, to pomeni, da ni več takšne zaljubljenosti kot na začetku odnosa, postane bolj umirjena, nežna in prijateljska.


 

Želiš prejeti brezplačno meditacijo za pomiritev?


Oddaj svoj elektronski naslov.