ČRNA LUKNJA

Vsi smo se kdaj znašli v črni luknji. To stanje, nastopi takrat, ko sem nam v življenju vse sesuje (domino efekt), od načrtov, zdravja, odnosov, financ,… imamo občutek, da smo obdani s temo, v sebi čutimo negotovost, negativnost, dvome, skrbi, strah,… vemo, da je na koncu tunela svetloba ampak nikakor ne moremo iz te teme. V temi nam je sčasoma udobno in kar nočemo iz stanja bolečine, ker nimamo energije, da bi našli pot na svetlobo. Sčasoma nam postane še vseeno za vse, kar se dogaja okoli nas, in če bi v danem trenutku izvedeli, da bo jutri konec sveta, bi bili tega veseli.


 

Ko sem se v preteklosti znašla v črni luknji, mi je pomagalo to, da sem izjemno pozitivna oseba, in da sem v vsaki negativni situaciji videla nekaj dobrega. Zato ti priporočam, da v vsaki negativni situaciji, ki se ti zgodi v življenju poskusiš poiskati nekaj pozitivnega, in se osredotočiš na pozitiven aspekt nastale situacije. Npr. izgubiš službo, pozitivna stran: imaš več prostega časa, ki ga lahko preživiš s svojimi otroci ali pa lahko počneš stvari, ki jih nisi ime/a časa početi zaradi pomanjkanja časa; lahko si poiščeš službo v kateri boš bolj srečen/na,…

Zavedati se moraš, da se vse v življenju zgodi z razlogom. Včasih potrebujemo nekaj izgubiti, da to začnemo bolj ceniti, včasih potrebujemo nekaj izgubiti, da najdemo sami sebe. Določena situacija se nam lahko zgodi, da postanemo močnejši in da ugotovimo, da zmoremo veliko več kot si mislimo.

 

Pomembno je, da v negativni situaciji ne igramo žrtve, se ne samopomilujemo in ne obupavamo nad življenjem. V taki situaciji je potrebno delovati in iti naprej, tudi če je še tako težko. Če bomo obstali na mestu in se ne bomo premaknili naprej in nekaj naredili, da nastalo situacijo spremenimo, se bo stanje samo poslabšalo in ne bomo nikoli šli iz teme v svetlobo.


 

Želiš prejeti brezplačno meditacijo za pomiritev?


Oddaj svoj elektronski naslov.