TELO - KAR SEJEŠ, TO ŽANJEŠ

Veliko ljudi ne naredi nič za svoje telo, ker ga na žalost jemljejo za samoumevnega, šele takrat mu namenijo nekaj pozornosti, ko zbolijo.


 

Pri telesu je tako, kar seješ to tudi žanješ. Če v telo vnašaš same strupe (cigareti, alkohol, droge,…), se premalo giblješ, ješ nezdravo hrano, si vedno pod stresom (nič ne narediš, da bi ga zmanjšal), daš prednost vsemu razen počitku,… kako lahko pričakuješ, da bo telo zdravo in polno energije? Po nobeni zdravi logiki ne more biti.

Telo zelo veliko prenese, ko pa ima dosti, ti to zelo jasno pokaže (bolezen), čeprav ti daje že cel čas ogromno enih znakov, da nekaj ni v redu, vendar jih ti veselo ignoriraš in rineš z glavo skozi zid.

Izjemno pomembno je, da začneš svoje telo poslušati in ga spoštovati. Telo ti vedno pove kaj mu ustreza in kaj ne.

Prehrana izjemno vpliva na zdravje in počutje, to ti povem iz lastnih izkušenj. Tudi sama sem imela v preteklosti težave z zdravjem. Začelo se je tako, da sem imela skozi želodčne težave, imela sem mozolje (v svojem življenju jih nisem imela veliko), nisem imela energije, imela sem konstantne glavobole, menstruacija mi je zaostajala tudi po 10 dni,… poiskala sem pomoč in ugotovila, da imam intoleranco na mlečne izdelke, kandido,...

 

Imela sem posebno dieto in odločila sem se, da postanem veganka (že prej sem bila nekaj let vegetarijanka), poleg tega sem črtala iz svojega jedilnika tudi rafiniran sladkor (nadomestila sem ga s kokosovim sladkorjem, stevio,…). Po spremembi prehrane se mi je zdravstveno stanje izboljšalo za 100%. Takoj sem imela več energije, težave z želodcem so izginile, nobenih mozoljev več, lasje so postali bolj zdravi in sijoči,… in še bi lahko naštevala. En mesec nazaj sem črtala iz svojega jedilnika še pšenične izdelke, ker sem ugotovila, da so razlog za bolečo menstruacijo.

Če prisluhnemo telesu in res nekaj naredimo zanj je uspeh zagotovljen.

Vsak lahko spremeni marsikatero stvar v svojem življenju, vse je odvisno od volje in notranje moči, ki jo premoreš.

 


 

Želiš prejeti brezplačno meditacijo za pomiritev?


Oddaj svoj elektronski naslov.