ZAKAJ LJUDJE NE MARAJO SPREMEMB?

Si se kdaj vprašal/a zakaj ljudje ne marajo sprememb. Odgovor je zelo preprost. Bojijo se novosti v svojem življenju, in poleg tega so preleni, da bi karkoli spremenili. Raje živijo rutinsko in dolgočasno življenje, ker jim to pač ustreza.


 

Zavedati se moramo, da ena sprememba, ki jo naredimo potegne za sabo več sprememb, poleg tega pa je potrebno vložiti veliko energije in truda. Naj ti predstavim primer. Nekdo se odloči, da bi rad zamenjal službo. Napisati mora življenjepis, motivacijsko pismo,… nato sledijo razgovori, šele nato nova služba. Nova služba pa prav tako prinaša veliko sprememb (nov kolektiv, učenje, spet začneš na dnu,…).

Največji problem pri ljudeh je lenoba in zmotno mišljenje, da se bodo stvari kar same od sebe izboljšale, brez da bi karkoli naredili. Zaradi tega ljudje raje živijo svoje rutinsko življenje in ne vnašajo prepotrebnih sprememb. Če si eden izmed tistih, ki mislijo, da bodo drugi naredili stvari namesto tebe, se popolnoma motiš. Nehaj živeti v iluziji in se zbudi. Če želiš spremeniti svoje življenje, boš moral/a delovati, to je dejstvo. Zavihati boš moral/a rokave in pričeti delati. Zavedati se moraš, da je vse odvisno od tebe. Ti si kreator/ica svojega življenje in samo ti ga lahko spremeniš. 

 

 

Če boš celo življenje živel/a rutinsko, ne pričakuj, da se ti bo življenje izboljšalo kar samo od sebe, ker se ne bo. Začni delovati izven cone svojega udobja, ker pravo življenje se začne prav tam. Bolj kot boš živel/a izven cone udobja, bolj boš spoznal/a kaj vse zmoreš, pridobival/a boš na samozavesti in povečal/a boš zaupanje vase.

Če želiš uvesti spremembo v svoje življenje, jo uvedi ta trenutek, ne jutri, pojutrišnjem, čez en teden,… pravi trenutek je zdaj.


 

Želiš prejeti brezplačno meditacijo za pomiritev?


Oddaj svoj elektronski naslov.