MEDITACIJA - NASVETI ZA ZAČETNIKE

Danes s teboj delim uporabne nasvete, ki ti bodo pomagali, da boš lažje in učinkoviteje začel/a meditirati.


 

Naj te opomnim, da imam v svoji ponudbi dve meditacijski terapiji: meditacijsko terapijo kozmična roža (namen te meditacije je transformacija nabranih negativnih čustev v pozitivno energijo, in posledično zdravljenje) in meditacijsko terapijo za zdravljenje notranjega otroka (namen te terapije je odkrivanje potlačenih čustev in soočenje z njimi). Več o njiju, si lahko prebereš na https://www.vanessia.si/sl/news/storitve/

Pa začniva:

Izbira prostora: meditiraj vedno v prostoru, kjer boš imel/a mir in tišino. Ko se odločiš za meditacijo, o tem obvesti vse družinske člane, da te ne bodo motili med samo meditacijo.

Elektronske naprave: priporočam ti, da imaš ob sebi čim manj elektronskih naprav, še posebej mobitela ne, ker zelo moti frekvenco telesa.

Priprava prostora: da bo meditacija bolj učinkovita ti priporočam, da pred meditacijo prezračiš prostor in si prižgeš energijsko palčko. Energijske palčke dvigujejo energijo prostora, odpravljajo negativne energije in odpirajo duhovno zavedanje (lahko kupiš energijske palčke, ki so prav namenjene meditaciji).

Uporaba slušalk: priporočam ti, da pri meditacijah uporabljaš slušalke. Slušalke zadušijo zunanje zvoke (začetniki so bolj dovzetni za poslušanje zunanjih zvokov) in omogočajo, da bolje slišiš glasbo, glas in zvoke v meditaciji.

Pravilna drža: ko meditiraš vedno sediš z zravnano hrbtenico, nikoli ne ležiš. Veliko ljudi misli, da morajo meditirati s prekrižanimi nogami kot pri yogi (buda položaj), ampak tak položaj zna biti zelo neprijeten, boleč in neudoben. Med meditacijo mora biti telo v položaju, ki je zanj prijeten in udoben. Zelo pomembno je, da med meditacijo nikoli ne ležiš, ker je telo sprogramirano, da ko leži v vodoravnem položaju, je to znak, da je pripravljeno za spanje. Če boš ležal/a, boš zaspal/a, med meditacijo pa moraš biti vedno buden/na in osredotočen/a na dogajanje v meditaciji. Da bo meditacija prijetna, udobna in učinkovita ti priporočam sedenje v udobnem stolu, počivalniku,…

 

Vklapljanje misli med meditacijo: spomnim se svojih začetkov, največji izziv zame je bil, kako naj utišam svoje misli. Med meditacijo sem razmišljala o stvareh, ki so se mi dogajale čez dan, kaj bom jedla po meditaciji, kaj bom počela zvečer,… to mi je šlo res na živce. Če boš imel/a težave z vklapljanjem številnih misli med meditacijo, imam zate dva nasveta. Prvi nasvet: osredotoči se na dihanje, začni ponavljati globoke vdihe in izdihe (vdih skozi nos, zadrži dih in izdih skozi usta), to počni toliko časa, da se misli umirijo. Drugi nasvet: osredotoči se na določen zvok v glasbi, le-ta ti bo pomagal doseči fokus na »tukaj in zdaj«.

Meditacija brez glasbe, meditacija ob sproščujoči glasbi ali vodena meditacija? Vsakemu začetniku priporočam, da meditira nekaj časa samo ob vodenih meditacijah. Vodena meditacija, ti pomaga da se tvoje misli manj vklapljajo, saj slediš napotkom v meditaciji.


 

Želiš prejeti brezplačno meditacijo za pomiritev?


Oddaj svoj elektronski naslov.